/کلینیک توانبخشی تخصصی ونک
مجهز به جدیدترین و پیشرفته ترین تجهیزات توانبخشی

فیبرومیالژیا چه علائمی ایجاد می‌کند؟

- فیبرومیالژیا سندروم مزمنی است که باعث ایجاد درد وسیع و گسترده عضلانی اسکلتی در تمام قسمت‌های بدن می‌شود. به عبارتی این درد باید هم در سمت راست و چپ و هم در نیم‌تنه بالا و پایین بدن وجود داشته باشد. بنابراین اگر فردی فقط در دست‌ها یا سمت راست بدن یا پایین تنه و ... درد داشته باشد، مبتلا به فیبرومیالژیا شناخته نمی‌شود.

- علاوه براینها درد در فیبرومیالژیا باید بیشتر از 3 ماه طول کشیده باشد و در بررسی‌ها، آزمایش‌های روماتولوژی و ... علت دیگری برای آن پیدا نشده باشد. در کنار این خصوصیات، 18 منطقه خاص در بدن وجود دارد که در فیبرومیالژیا حداقل 11 مورد از آنها دردناک می‌شوند.

- افراد مبتلا به فیبرومیالژیا معمولا از خستگی مزمن و اختلال خواب نیز شکایت دارند؛ طوری که از صبح و در طول روز خسته، بی انرژی و خواب آلوده هستند و شب‌ها خواب کافی و عمیق ندارند.

- خشکی صبحگاهی نیز در این بیماران شایع است. به عبارتی وقتی از خواب بیدار می‌شوند احساس می‌کنند مفاصل‌شان خشک‌تر و دردشان بیشتر است.

- خیلی از این بیماران دچار سندروم روده تحریک‌ پذیر، شکم درد، اسهال، تکرر ادرار، اضطراب و افسردگی نیز هستند و در اندام‌هایشان احساس تورم می‌کنند در حالی که در معاینه هیچ شواهدی دال بر ادم و تورم اندام‌ها پیدا نمی‌شود.

- بعضی از آنها از احساس گزگز و خواب رفتگی اندام‌ها، سردرد و سرگیجه هم شکایت دارند.

- وجود این علائم در کنار درد گسترده عضلانی اسکلتی نشان دهنده فیبرومیالژیا و اختلال در سیستم کنترل اعصاب مرکزی است.

- لازم به ذکر است که این بیماری هیچ وقت به صورت حاد دیده نمی‌شود و شیوع آن در خانم‌ها، افراد میانسال و کسانی که تحت فشارهای عصبی و کاری هستند، بیشتر است.

drAkbari

 دکتر فتانه اکبری

بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی

آشنایی بیشتر »»