/کلینیک توانبخشی تخصصی ونک
مجهز به جدیدترین و پیشرفته ترین تجهیزات توانبخشی

هالوکس والگوس و درمان های آن

- بیماری «هالوکس والگوس» یا انحراف انگشت شست پا، نوعی بدشکلی پیش رونده در پا است که به علت بیرون زدگی تدریجی مفصل انگشت اول پا و به دنبال آن انحراف انگشت اول به سمت انگشت دوم ایجاد می‌شود.

- به منظور اینکه بتوانیم انگشت منحرف شده را به محل اصلی برگردانیم و فشار را از انگشت‌های مجاور برداریم، استفاده از اسپلینت‌های مخصوص توصیه می‌شود که انواع مختلفی دارند. نوعی از این اسپلینت‌ها وجود دارد که تماما پارچه‌ای و بر اساس قوائد سه نقطه فشار، طراحی شده‌اند و با اعمال فشار روی مفصل به اصلاح انحراف انگشتان کمک می کند.

- همچنین در مواردی که بر اثر جا به جا شدن انگشتان دوم به بعد پا، اثرات فشاری بر روی ناحیه کف پا و احتمال ایجاد میخچه افزایش می یابد، باید از کفی‌های مخصوصی استفاده کنیم که فشار را از روی نواحی آزرده و آسیب دیده برمی دارند.

- در این زمینه وسایل کمکی دیگری نیز وجود دارد که باعث جدا شدن انگشت شست پا از سایر انگشتان می شوند و مفصل بیرون زده را به محل اولیه خود هدایت می‌کنند. البته استفاده از این وسایل که با نام «لا انگشتی» شناخته می شوند خیلی توصیه نمی‌شود؛ زیرا انگشت های دیگر را به هم فشرده می کنند و حتی ممکن است مشکل بیمار را تشدید کنند.

- فیزیوتراپی یکی از درمان های موثر در کاهش دردهای ناشی از «هالوکس والگوس» یا قوز شست پا به شمار می آید.

- اگر درد و التهاب در مفاصل وجود داشته باشد، با انجام فیزیوتراپی می‌توان آن را التیام بخشید.

- همچنین اگر فرد دچار سفتی و خشکی عضلات کف پا و تاندون آشیل شده باشد، با کمک فیزیوتراپی می‌توان انعطاف‌ پذیری تاندون را تا حدودی بازگرداند. البته باید توجه داشت که فیزیوتراپی به تنهایی منجر به درمان قطعی نمی‌شود.

- راه دیگر کاهش درد و التهاب در افراد مبتلا به هالگوس والوگس، تزریق داروی ضد التهاب به مفصل توسط متخصص است.

- اگر پس از فیزیوتراپی، تزریق داروی ضد التهاب، انجام تمرینات درمانی برای افزایش قدرت و انعطاف پذیری عضلات کف و مچ پا و درمان دارویی، باز هم مشکل بیمار بهبود نیابد، طبق تشخیص پزشک متخصص عمل جراحی انجام می‌شود.

drAkbari

 دکتر فتانه اکبری

بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی

آشنایی بیشتر »»