/کلینیک توانبخشی تخصصی ونک
مجهز به جدیدترین و پیشرفته ترین تجهیزات توانبخشی

چرا مفاصل گاهی صدا میدهند؟

در طول روز ممکن است صداهای متفاوتی از بعضی از مفاصل بدن شنیده شود. برای مثال حین راه رفتن یا هنگام بلند شدن بعد از نشستن طولانیمدت یا حتی هنگام انجام فعالیت گاهی صدایی شبیه تقه یا خرت خرت و ساییده شدن از مفاصل به گوش میرسد.

تئوریهای مختلفی در خصوص علت این صداها مطرح شده است، از جمله:

- آزاد شدن گاز: مفصل دارای مایعی است که میتواند تولید گاز نماید. آزاد شدن این گاز، صدایی مانند ترکیدن بادکنک ایجاد میکند.

- حرکت تاندون: وقتی مفاصل حرکت می کنند، وضعیت تاندونها و لیگامانهای اطراف آن مفصل تغییر میکند. با باز و بسته شدن مکرر مفصل، هر کدام از این تاندونها ممکن است بارها به جلو و عقب حرکت کرده و با هر عبور از روی برجستگی استخوانی صدایی ایجاد کنند.

- سطح ناصاف مفصل: در مفاصلی که دچار آرتروز یا ساییدگی شدهاند، به علت آسیب غضروف، سطح مفصل ناهموار میشود. حین حرکت مفصل، با ساییده شدن این سطوح ناهموار بر روی یکدیگر ممکن است صدا ایجاد شود.

- کندرومالاسی (نرمی غضروف کشکک): اين اختلال در خانمها و در کسانی که زیاد می دوند، بیشتر دیده میشود. در این بیماری، استخوان کشکک به درستی در جای خود قرار نگرفته و در اثر حرکات مکرر، غضروف آن در جلوی زانو آسیب میبیند. از علائم کندرومالاسی، درد زانو به خصوص بعد از نشستن طولانیمدت است. حرکات زانو در این بیماری ممکن است با صدا همراه باشد.

توجه: اگر صدا دادن مفاصل با درد همراه باشد باید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

drAkbari

 دکتر فتانه اکبری

بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی

آشنایی بیشتر »»