/کلینیک توانبخشی تخصصی ونک
مجهز به جدیدترین و پیشرفته ترین تجهیزات توانبخشی

آرتروز ستون فقرات به چه علت ایجاد می‌شود؟

- شغل: ورزشکاران و شاغلین در حرفه هایی که انجام حرکت‌های مکرر و سنگین را ایجاب می‌کند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به آرتروز ستون فقرات و کمر قرار دارند.

- افزایش سن و فرسوده شدن پیشرونده ساختارهای ستون فقرات: این فرایند طبیعی از اوایل دهه سوم زندگی آغاز می‌شود، البته نوع شغل بیمار نیز در زمان بروز و شدت این عارضه بی تأثیر نیست.

- جنسیت: آرتروز در بانوان در سنین پس از یائسگی شیوع بیشتری دارد، اگرچه در سنین زیر ۴۵ سالگی مردان بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند.

- اضافه وزن: اضافه وزن فشار بیشتری را روی مفصل‌های تحمل کننده وزن و ستون فقرات، به ویژه در دوران میانسالی، وارد می‌کند.

- ژنتیک: سابقه ابتلا به آرتروز در خانواده یا نقص مادرزادی مفاصل و ستون فقرات از دیگر عوامل دخیل در آرتروز ستون فقرات هستند.

- بیماری‌های مرتبط: ابتلا به دیگر گونه‌های آرتریت مانند روماتیسم مفصلی یا نقرس نیز احتمال آرتروز ستون فقرات را بیشتر می کند.

- اگر دلیل بروز آرتروز ستون فقرات مشخص نباشد، از این بیماری با اصطلاح آرتروز اولیه یاد می‌شود و عمدتاً پی‌آمد طبیعی افزایش سن به شمار می‌رود. سالخوردگی با تغییرهای غضروف و مایع سینوویال همراه است، به علاوه آب موجود در بافت‌ها به موازات افزایش سن بیشتر و پروتئین موجود در بافت‌ها کمتر می‌شود. استفاده طولانی مدت و مکرر از مفصل نیز باعث ملتهب شدن آن می‌شود و درد و ورم مفصل را به دنبال دارد و در نهایت به تخریب غضروف می‌انجامد.

- چنانچه دلیل بروز آرتروز ستون فقرات مشخص باشد، با آرتروز ثانویه مواجه هستیم که از ابتلا به عارضه‌ها یا بیماری‌های خاصی مانند چاقی، وارد شدن ضربه یا صدمه دیدن یا جراحی مفصل یا ناهنجاری مادرزادی مفصل نشأت می‌گیرد.

drAkbari

 دکتر فتانه اکبری

بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی

آشنایی بیشتر »»