/کلینیک توانبخشی تخصصی ونک
مجهز به جدیدترین و پیشرفته ترین تجهیزات توانبخشی

كمردرد و علائم همراه آن

علل و عوامل مختلفى مي توانند باعث ايجاد احساس درد در ناحيه کمر شوند. هر يك از اين عوامل علاوه بر ايجاد درد ، علايم ديگر خاص خود را هم ممكن است ايجاد كنند.

اين علايم شامل موارد زير مي شوند. ???

?١) احساس خشكى در كمر و يا ساير مفاصل

اگر بعد از مدتى بى حركتى و يا صبح هنگام بيدارشدن و خروج از بستر احساس مي كنيد كمر شما خشك شده و به سختى قادر به حركت هستيد اين علامت خشكى مفصل ناميده مي شود. اگر اين حالت بعد از بيدارشدن از خواب شبانه كمتر از سى دقيقه طول بكشد مي تواند به علت آرتروز مفاصل بين مهره اى ناحيه ى كمر و يا خشكى عضلات ناحيه ى كمر باشد. اما اگر بيش از سى دقيقه طول بكشد ممكن است نشان دهنده بيمارى هاى التهابى زمينه اى مانند بيمارى هاى روماتيسمى باشد.

?٢) كاهش وزن و تعريق شبانه

اگر كمردرد همراه با كاهش وزن قابل توجه و عرق كردن زياد در هنگام خواب شبانه و يا افزايش شدت درد در نيمه هاى شب باشد ، ممكن است ثانويه به بعضى بيماري هاى داخلى و سيستميك مانند بعضى از عفونت ها باشد.

?٣) افزايش درد در دقايق اول خواب ، بعد از فعاليت روزانه

اين علامت مي تواند ثانويه به خشكى و ضعف عضلات ناحيه كمر و نشان دهنده كمر درد مكانيكال باشد.

?٤) احساس هم زمان درد در لگن و پاها

اگر كمر درد به لگن و اندام هاى تحتانى تير بكشد ممكن است ثانويه به تحت فشار بودن رشته هاى اعصاب در كمر به علت پارگى و بيرون زدگى ديسك بين مهره اى باشد. هرچند ساير عوامل مانند وجود نقاط ماشه اى دردناك در عضلات ناحيه كمر و لگن نيز مي توانند چنين علايمى ايجاد كنند.

?٥) بي‌حسى و گزگز و خواب رفتگى در پاها

وجود نواحى با كاهش حس و خواب رفتگى در پاها و يا احساس ضعف و كاهش قدرت عضلات پا مي تواند به علت آسيب به رشته هاى عصب ناحيه كمر به علت پارگى و بيرون زدگى ديسك بين مهره اى باشد.

?٦) افزايش درد با ايستادن

اگر درد ناحيه ى كمر با مدتى ايستادن تشديد شود ممكن است ثانويه به افزايش قوس ناحيه كمر و كوتاهى عضلات پشت ران باشد.

?٧) افزايش درد با سرفه و عطسه همراه با تير كشيدن درد به پاها

اگر كمردرد با سرفه و يا عطسه تشديد مي شود و باعث احساس ادامه يافتن درد در پاها مي شود، ممكن است كمردرد به علت وجود التهاب در ديسك بين مهره اى ناحيه كمر باشد.

✋️ البته هيج يك از علايم فوق به تنهايى براى رسيدن به تشخيص علت كمردرد كافى نيستند و لازم است پزشك معالج در كنار توجه به اين علايم با انجام معاينات بالينى دقيق و در صورت نياز درخواست انجام تست هاى پاراكلينيك به دنبال يافتن ساير شواهد جهت رسيدن به تشخيص باشد.

drAkbari

 دکتر فتانه اکبری

بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی

آشنایی بیشتر »»