/کلینیک توانبخشی تخصصی ونک
مجهز به جدیدترین و پیشرفته ترین تجهیزات توانبخشی

ترمیم استخوان آسیب‌ دیده با کمک تغذیه

- اگر به تازگی جراحی ارتوپدی انجام داده‌ اید بهتر است از برخی ویتامین‌ ها و املاح معدنی مورد نیاز برای ترمیم بافت استخوانی استفاده کنید و به بدنتان فرصت بازسازی استخوان آسیب دیده را بدهید.

- در شکستگی‌ استخوان‌ های بلند، افزایش نیازهای متابولیک می ‌تواند به درخواست کالری بیشتر از سه وعده غذایی طبیعی منجر شود. در واقع، برای تسریع فرآیند ترمیم بدن، باید 10 تا 20 گرم در دریافت پروتئین بدن افزایش وجود داشته باشد.

- بیماران مسنی که دچار شکستگی ‌های استخوان لگن می‌ شوند اگر به اندازه کافی منابع پروتئینی دریافت نکنند مدت زمان بیشتری برای ترمیم نیاز خواهند داشت، عوارض بیشتری را تجربه می ‌کنند و سریع‌تر دچار مرگ می‌ شوند .

- مصرف آمینواسیدهای خاصی نظیر لیزین، آرژنین، پرولین، گلایسین، سیستن و گلوتامین، به افزایش بازجذب کلسیم و افزایش بازسازی استخوان و جذب کلسیم در صفحات استخوانی منجر می ‌شود.

- آنتی‌اکسیدان‌ ها شامل ویتامین E و C ، لیکوپن و آلفالیپوئیک اسید نیز موجب افزایش سرعت ترمیم شکستگی می ‌شوند.

- افزایش دریافت مواد معدنی شامل کلسیم، فسفر، منیزیم، سیلیکون و روی نیز می ‌تواند به بهبود قابل توجه شکستگی‌ ها کمک کند.

- استخوان‌ شکسته برای ترمیم به آب زیادی نیاز دارد‌. البته در مطالعات گوناگون در مورد میزان مصرف آب هنگام شکستگی ‌ها به نکته ‌ای اشاره نشده است، اما نیاز طبیعی بدن، دو لیتر آب در روز است که هنگام شکستگی‌ ها، به علت افزایش متابولیسم و افزایش دریافت کالری برای دفع بیشتر املاح از بدن، مصرف آب بیشتر منطقی است.

- کاهش اشتها بعد از عمل جراحی طبیعی است و ممکن است چند هفته بعد از آن نیز وجود داشته باشد. مصرف غذاهای حاوی آهن و پروتئین‌ بالا در رژیم غذایی بعد از عمل می ‌تواند اشتهای بیمار را بهبود بخشد. همچنین مصرف داروهای مولتی ویتامین و آهن به صورت روزانه برای مدت یک ماه بعد از عمل می ‌تواند به بهبود اشتهای بیمار کمک کند.

- یبوست از عوارض شایع بعد از عمل جراحی ارتوپدی است که در اثر عدم کارکرد روده برای مدتی ایجاد می‌ شود. هر چند داروها یا موارد دیگر در این زمینه کمک ‌کننده هستند، اما تسریع در فعالیت بیمار و شروع سریع تغذیه بعد از عمل می‌ تواند این عارضه را به ‌سرعت برطرف کند.

- استفاده از مواد غذایی حاوی فسفریک اسید، کوکا، نوشابه، کافئین و مایعات حاوی کربوهیدرات بالا را کاهش دهید زیرا این مواد در کاهش تراکم استخوان و جلوگیری از ترمیم شکستگی‌ ها نقش دارند.

drAkbari

 دکتر فتانه اکبری

بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی

آشنایی بیشتر »»